Du kan inte säga adjö

Innehåll

Ibland händer det att en kvinna som är kär i en man ”utan en framtid” startar en ny, den mest lovande ur alla synvinklar, romantik. Och i detta ögonblick i horisonten, som en fruktansvärd javue, framträder den som hennes hjärta gavs under länge..

Mellan två bränder

Anya träffade Volodya när hon kom till St Petersburg på en vanlig affärsresa. En kärleksaffär började, passionerad, ljus, känslomässigt djup. Situationen var mycket komplicerad av närvaron av två familjer. Anyas man väntade hemma, Volodya – en fru och två barn, varav den yngsta ännu inte var ett år gammal. Det tog älskarna mindre än en månad att fatta ett beslut. Makarna avskedades, överfördes automatiskt och nästan smärtfritt till den tidigare kategorin, och paret njöt av sin egen lycka under ett helt år. Volodya och Anya köpte en lägenhet och planerade att få ett barn. Hon flyttade in hos honom och lämnade sin familj i sitt hemland, sålde sitt bostadsutrymme och slutade sitt jobb. På en ny plats verkade allt enkelt, molnfritt och framtiden målades med exceptionellt ljusa färger..

Början på slutet

Problemen, i de bästa traditionerna i genren, kom oväntat, på lur. Den första klockan ringde när Anna började få problem att hitta arbete på en ny plats. potensmedel apoteket ”Stanna hemma”, sa hennes älskade till henne, ”vi kommer att leva bra på min lön.” Från en självständig tjej med en bra position och ambitioner blev Anya till en ledig hemmafru på två månader. cialis generika. En månad senare ringde den andra klockan: Vladimir son blev sjuk. Att ta hand om ett barn någon gång fick makarna att glömma avskedet.

I ett par, där det verkar som om förhållandet hade uttömt sig själv och närmade sig en kritisk linje, uppstod plötsligt en vanlig orsak som tvingade människor att förenas, kom ihåg att de inte var främlingar för varandra, omvärdera den gemensamt färdade vägen och dra slutsatser. Psykologer kallar detta triangulatoreffekten. Vanlig orsak, barnsjukdom, en släktings död. Något som samlar människor igen, får dem att komma ihåg att de inte är främlingar för varandra, omvärdera vägen de färdade tillsammans och dra slutsatser på nytt. Konsekvenserna är alltid oförutsägbara. Kanske kommer människor helt enkelt att titta på klyftan annorlunda och se till att deras separering inte hindrar dem, ändå från att vara kvar vänner, inte utesluter kommunikation och bär mer positiva aspekter än negativa. Men det finns också fall när triangulatorn håller samman de nyligen upplösta äktenskapen..

I fallet med Vladimir fanns det en annan faktor som påverkade det slutliga beslutet. Makan som han var knuten till i 13 års äktenskap – inte särskilt framgångsrik, svår, med tre försök till skilsmässa – förändrade plötsligt hennes beteende dramatiskt. Inga anklagelser, ett tillgiven blick, ett hav av sympati, förståelse, acceptans, tacksamhet för de levda åren – allt detta gjorde sitt jobb. Vladimir kände den starkaste skuldkänslan. Psykologer runt om i världen har känt effekten av manipulation under lång tid. Och detta fall är en levande illustration av detta. Ingen känner oss bättre än våra nära och kära som har levt sida vid sida med oss ​​i många år. De känner till vår rädsla, våra drömmar, våra smärtpunkter. Och vem som äger informationen äger världen.

Flera månader gick till.

I andra omgången

Flera månader gick till. Förhållandet mellan Volodya och Ani försämrades framför våra ögon. Han, som lever under skuldens ok, hon, förlorad och förvirrad, i en konstig stad, somnar på sömntabletter, i förväntan om slutet varje sekund. Samtidigt gick den gemensamma verksamheten i konkurs, lägenheten säljs och Anya återvände hem. Två månader efter hennes avresa lämnade Vladimir för sin fru. Lyckligtvis lämnade de av någon anledning aldrig skilsmässa.

Tidsgränsen varade exakt 90 dagar. Anya genomgick psykoterapi, fick jobb, hyrde en lägenhet och började allt från grunden. Förmodligen bestämde någon ovanifrån att synda på flickan, och Sergey dök upp i hennes liv. Stilig, smart, fri – han uppmuntrade på ett stort sätt och visade Anya vad livet hon drömde om kunde vara. Älskade hon honom? Enligt henne var hon extremt tacksam mot honom. För en andning. För möjligheten att känna sig som en kvinna. För ett liv utan rädsla och titta tillbaka på vad som finns kvar i bakgrunden. Efter en månads dejting föreslog Sergei Anya, och en sten av rent vatten skinte på flickans finger. Och en dag efter förlovningen dök Vladimir upp. Som tog exakt tre månader att inse hur mycket han älskar flickan som han oförtjänt övergav.

Bli inte ett offer

En bekant situation, eller hur? Vad man ska göra i det – alla bestämmer själv. Psykoterapeuten Dmitry Kovpak kommenterar det beskrivna fallet och säger att Vladimir beteende under hela hans familjeliv styrs av impulser. Och bara genom att hitta deras grundorsak och eliminera den kan du jämna ut situationen. Då får mannen möjlighet att bedöma situationen utan känslor och göra ett val mellan sin familj och sin älskade kvinna. Enligt psykoterapeuten kommer de att upprepas tills rotorsaken till impulserna hittas. ”Och det är inte ett faktum”, säger han, ”att detta att lämna familjen blir hans sista. Nu har han en verklig rädsla, hotet att förlora sin flickvän, som han är van vid att behandla som en konstant i sitt liv. Och det måste hållas till varje pris. Men det finns ingen garanti för att fruens skuld och manipulation inte kommer att råda igen så snart han uppnår hennes plats igen. Och berättelsen kommer att gå i en cirkel och orsaka mer och mer skada på flickans psyke ”.

Psykoterapeuten råder kvinnor som befinner sig i en sådan situation mellan två bränder att bedöma situationen utifrån. Svara ärligt vad som motiverar dem när de fattar ett beslut till förmån för deras ex, om än en älskad. Och inte att fatta beslut baserade endast på känslor. Kanske är en sådan återkomst inget annat än en ökad känsla av ägande av det ”förra”. Och återigen se till att hon inte kommer någonstans från honom, han kommer lika lätt att lämna henne som han en gång gjorde.

Close